wat is geweest

Zij die geliefd zijn, leven eeuwig’

Een concert dat zich presenteert als een dag, het leven gedenkt en viert, door het hele jaar.

 

In dit eerste concert van Chordiality willen de 28 zangers, dirigent en pianist u meenemen langs prachtige koormuziek en improvisaties. De muziek die het koor voor u zingt, kunt u beleven als een dag. Als zonsopgang beginnen we met het beroemde Agnus Dei van Samuel Barber. Eerst geschreven voor orkest, later gearrangeerd voor koor. Morning Prayer van de in Londen wonende russische componist Alexander Levine zal door Chordiality (in aanwezigheid van de componist) voor het eerst in Nederland worden uitgevoerd.

Centraal staat het Requiem van de canadese componiste Eleanor Daley. Zij heeft gekozen om niet alleen teksten uit de Katholieke dodenmis te gebruiken maar ook teksten uit de Oosters Orthodoxe en Anglicaanse vieringen te gebruiken alsmede een aantal gedichten met als hoogtepunt het In Remembrance: Do not stand at my grave and weep, I am not there, I do not sleep… Het leven wordt gevierd met de Three Songs of Faith van de populaire Americaanse componist Eric Whitacre. De zonsondergang bezingen we met een een voor koor gearrangeerd orkeststuk van Edward Elgar. John Cameron heeft Elgars beroemde 9e deel (Nimrod) uit de Enygma-variations prachtig van de tekst Lux Aeterna voorzien.

Tussen de 5 koordelen zal pianist en meester-improvisator Bert Mooiman improviseren over de 4 verschillende jaargetijden.

12 november 2017, 16.00 uur (tot 17.15) Lutherse Kerk, Den Haag

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door: Cultuurschakel