wie wij zijn

Chordiality is een eigenwijs, dynamisch Haags projectkoor met ambitie. We richten ons dan ook op de gevorderde amateurzanger. Ons doel is om telkens in korte tijd toe te werken naar een presentatie van hoog niveau.

We begonnen ooit met het organiseren van Choral Evensongs en ‘A Festival of 9 Lessons and Carols’. Deze liturgische uitvoeringen organiseerden we voor en in de Nieuwe Badkapel. Omdat we ons zeker niet willen beperken tot liturgische uitvoeringen, organiseren we vanaf november 2017 onze eigen projecten en concerten.

Vanaf dit eerste concert, dat zeer enthousiast werd ontvangen door zangers en luisteraars, is het organiseren en geven van concerten onze hoofdbezigheid. We willen graag creatieve en vernieuwende programma’s brengen die door het publiek als een totaalervaring worden beleefd.

Maar ook discipline overschrijdende projecten gaan we niet uit de weg. Zo was Chordiality in 2019 onderdeel van de totstandkoming en de première van AMADEUS. Het beroemde toneelstuk werd door Het Nationeel Theater ism de Theater Alliantie en Opera2Day onder regie van Theu Boermans op de planken bracht. Het regende 4 en 5 sterren recensies in de landelijke dagbladen. 

***** De Telegraaf
"Toch draait deze productie niet alleen om de acteurs. Zo is er een ijzersterke bijdrage van een samengesteld orkest met op de eerste viool Rebecca Huber. Het koor Chordiality onder leiding van Patrick Pranger mag er ook zijn met een pracht zangsolo van Pranger zelf."

De mensen achter Chordiality

i

Actieve jaren:

2017 - nu

Genres:

Koormuziek, Klassiek, Acapella, Cross-over

Uit:

Den Haag, Nederland

Bestuur:

Vanessa Kirpensteijn, vz

Hilke Smaling, secr

Renate Jacobs, penningm
Annette Hellinga, Nigel Lamb, Huub Plugge, leden

Maartje Berendsen, afd. Subsidie
 

Patrick Pranger

Patrick Pranger is een dirigent die door zijn enthousiasme zijn liefde voor muziek en tekst op het koor en op het publiek weet over te brengen. Daarnaast richt hij zich met succes op een gezonde manier van zingen. Vanuit deze invalshoeken werkt hij samen met het koor aan uitvoeringen van hoog niveau, die de zangers en de muziek tot hun recht laten komen. www.patrickpranger.com

Influencers:

Tenebrae, Nederlands Kamerkoor, Capella Amsterdam,

John Elliot Gardiner